Sitemap  
Karting.nl - Dé website over karten in Nederland  
Homepage Indoor karting Outdoor karting Karting arrangementen Karts reserveren    

Kartbanen Nederland
Indoor
Outdoor
Op plaats
Op naam
Op provincie

Magazines

Aanbiedingen

Kartnieuws

Zelf kart kopen

Kart onderdelen

Karting regels

Tips & Trucs

Karten voor kinderen

Karten in België

Mario Kart

Links

 

Zelf een kart kopen

Bij het aanschaffen van een kart moet aan veel dingen worden gedacht, het is erg belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt. Door de vele mogelijkheden is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Wil je de kart gebruiken om wedstrijden te rijden, of wil je gewoon lekker op je gemak rondjes rijden met je vrienden? Koop je een kart bij een handelaar of particulier? Dit zijn allemaal vragen waar je aan moet denken bij de aanschaf van een kart.

Allereerst moet je afvragen waarvoor je de kart wil gaan gebruiken, wil je professioneel aan de slag of wil je gewoon een eigen kart om lekker rondjes mee te rijden op de lokale kartbaan? Belangrijkste bij de aanschaf van een kart is het budget, de aanschaf van een kart is een dure aangelegenheid.

Voor € 4.000 kan je helemaal klaar zijn, maar wil je betere kwaliteit en duurzaamheid, dan kunnen de kosten al snel over de € 10.000 heen gaan.

Budget
Het opstellen van het budget is erg belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe kart. Naar aanleiding van het budget kan je kijken wat voor soort kart je kan kopen en of je die bij een particulier of bij een handelaar moet kopen. Wanneer je wedstrijden wil gaan rijden zullen de kosten veel hoger zijn, de onderhoudskosten liggen rond de € 5000 per jaar, als je geen wedstrijden gaat rijden dan zijn ze rond de € 2000 per jaar.

Waar een kart kopen?
Het is afhankelijk van je budget waar je een kart gaat kopen, heb je een klein budget, dan is het verstandig om tweedehands kart te kopen. Dit kan bij een particulier of bij een handelaar, hier zitten voor en nadelen aan. Nadeel van het kopen van een particulier is dat je niet weet wat er mankeert aan de kart, er kan van alles mis zijn. Dit zou betekenen dat er naast de aanschaf nog veel meer kosten bijkomen.

Wanneer je een tweedehands kart koopt bij een handelaar, dan kan je rekenen op service en garantie, dit kan schelen wanneer er iets mankeert aan de kart. Ook kan de handelaar de kart goed afstellen en onderhouden. Let wel op dat je een kart koopt bij een bekende handelaar, er zijn veel handelaars die geen verstand hebben van karts en onderhoud.

Wil je een nieuwe kart kopen, dan zijn er erg veel mogelijkheden, voor een goed advies bezoek je een handelaar. Een nieuwe kart aanschaffen is erg duur maar je weet zeker dat er niks aan mankeert en dat alle onderdelen nieuw zijn.

Wat voor soort kart?
De keuze van een goede kart is geen makkelijke keuze, dit komt doordat er een groot aantal verschillende soorten karts zijn. Het grootste verschil tussen de karts is een tweetakt of een viertakt kart. Vanuit milieu overwegingen is het op een aantal kartbanen in Nederland niet toegestaan om met een 2-takt motor te rijden, soms zijn er een aantal uren beschikbaar waarin dat wel mag. Controleer dus van tevoren waar je wel of niet met een tweetakt kart mag rijden.

In alle leeftijdsklassen zijn er verschillende karts, geschikt voor juniorcompetities tot seniorenwedstrijden. Voor kinderen van 8 t/m 11 is er de mini kart, dit is een kleine kart met een 60cc motor. Er zijn ook nog andere mogelijkheden voor de jongste groep karters, waaronder een 125cc en een 160cc motor.

Kinderen van 11 t/m 14 hebben een kart nodig die een maatje groter is, ook zijn deze karts uitgerust met een snellere motor. De klasse waarin deze kinderen rijden wordt de juniorklasse genoemd.

Vanaf 14 jaar zijn er erg veel mogelijkheden, van 100cc tot 250cc en van schakelkart tot een automaat. Voor een goed advies over de kart die het beste bij jou past ga je naar een handelaar in de buurt, deze kan je alles vertellen over verschillende soorten karts en de eigenschappen ervan.

 
 
Home | Indoor | Outdoor | Arrangementen | Reserveringen | Sitemap